Det här behövs till ca 35 köttbullar
5 hg köttfärs
3/4 dl ströbröd
1,5 dl mjölk
0,5 dl grädde
1 litet ägg
1 tsk salt
1/2 tsk malen svartpeppar
1/2 gul lök
Riktigt smör till stekning
Gör så här
- Blanda ströbrödet med mjölken, rör om och låt stå i 10 minuter
- Finhacka löken och bryn den på svag värme i 10 minuter under omkörning
- Blanda köttfärsen med grädde, ägg, salt och peppar.
- Blanda i löken och ströbrödsblandningen i köttfärsen
- Rulla köttbullar. Det går extra lätt om man sköljer händerna då och då och också lägger bullarna på en vattensköljd skärbräda.
- Bryn köttbullarna i smör ca 5 min på mellanstark värme. Jag brukar lägga i ca 17-18 köttbullar åt gången dvs steker i 2 omgångar. mellan omgångarna diskar jag stekpannan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar