fredag 10 juni 2016

Varm Tex Mex kycklingsallad

Inspirerad av ett recept jag googlade fram igår så fixade jag till denna supergoda Tex Mex kycklingsallad till fredagsmiddagen. I grundreceptet användes färsk kyckling, men jag köpte en färdiggrillad!


Här är "grundsalladen" av grönsakerna. Den nystekta kycklingen serverade jag 
i en skål bredvid tillsammans med Chunky Salsan och gräddfilen




Detta behövs till 4 personer

  • 1 grillad kyckling
  • 1 stor påse 250 g färdigskuren sallad (jag köpte en med blandning av grön och röd sallad)
  • 1 röd paprika
  • 2 ätmogna avokado
  • 2 stora tomater
  • 1 rödlök 
  • 1 burk majs
  • 1 förpackning färdigkokta svarta bönor
  • Tacokrydda (jag tog lite ur en tack.krydda-påse kankse 1 msk, men det får man smaka sig fram)
  • lite smör till stekning
  • Tillbehör: gräddfil och chunky salsa till servering, ev också tortillachips

Gör så här

  • Skär paprika, avokado och tomaterna i mindre bitar
  • finhacka rödlöken
  • Häll salladen i en stor skål
  • Blanda i grönsakerna, rödlöken och majsen 
  • rensa kycklingen och skär kycklingköttet i mindre bitar
  • smält lite smör i en stekpanna och värm kycklingköttet som hastigast
  • Krydda kycklingköttet med tacokrydda efter smak. Jag tog ca 1 msk, vilket var rätt milt.
  • Blanda i kycklingen i salladen
  • Garnera salladen med klickar av gräddfil och chunky salsa. (ställ också fram resten av gräddfilen och chunky salsan på matbordet om någon vill ta mer!)
  • Servera omgående!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar