Vanligtvis gör jag alltid nötflarn, men igår hade vi en nötallergiker som gäst, så då var dessa havreflarn ett perfekt komplement till bären med vaniljsåsen
Detta behövs till ca 20-30 havreflarn
75 gram smör
1 dl havregryn
1 dl bovetemjöl
1 dl strösocker
2 msk sirap
2 msk grädde eller mjölk
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
Gör så här
- smält smöret i en kastrull, Jag använder en med tefloninsida.
- tillsätt övriga ingredienser
- Rör ihop till en smet
- Klicka ut smeten i små klickar /typ i storlek av vår gamla 5-krona) på bakplåtspappersklädd plåt.
- Grädda i 175 gr 5-10 minuter tills kakorna flutit ut och ser lite "gyllene knäckiga ut." Ju vitare de ä ju segare och ju gyllenbrunare ju knackigare. Båda alternativen är goda!
- Låt svalna
- OBS medan de är varma kan de formas t ex över ett träslevsskaft eller brödkaveln
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar