söndag 10 november 2019

Glutenfria havreflarn

Googlade fram detta recept på glutenfria havreflarn, men minns inte vem som ursprungligen hade lagt upp receptet

Vanligtvis gör jag alltid nötflarn, men igår hade vi en nötallergiker som gäst, så då var dessa havreflarn ett perfekt komplement till bären med vaniljsåsen

Detta behövs till ca 20-30 havreflarn

75 gram smör
1 dl havregryn
1 dl bovetemjöl
1 dl strösocker
2 msk sirap
2 msk grädde eller mjölk
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver

Gör så här


  • smält smöret i en kastrull, Jag använder en med tefloninsida.
  • tillsätt övriga ingredienser
  • Rör ihop  till en smet
  • Klicka ut smeten i små klickar /typ i storlek av vår gamla 5-krona) på bakplåtspappersklädd plåt. 
  • Grädda i 175 gr 5-10 minuter tills kakorna flutit ut och ser lite "gyllene knäckiga ut." Ju vitare de ä ju segare och ju gyllenbrunare ju knackigare. Båda alternativen är goda!
  • Låt svalna
  • OBS medan de är varma kan de formas t ex över ett träslevsskaft eller brödkaveln 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar