Denna fantastiskt goda fest-köttfärssås blev vi bjudna på av dottern då vi uppvaktade henne på födelsedagen…jag säger bara nam a lá mam
4 portioner krämig och lyxig köttfärssås alá MAM
Förberedelse: 10 minTillagning: 10 min
Klart på: 20 min
Ingredienser:
- 400 g pasta som ex. spagetti eller penne (vi hade också couscous som alternativ)
- 400 g nötfärs
- 1 gul lök, hackad
- 3 dl grädde
- 4 msk johnnys flytande senap (sötstark)
- 1 klyfta vitlök (pressad)
- 2 dl hackad ätklar svamp (välj egen favoritsvamp)
- 1 dl krossad tomat
- 2 msk soya
- 2 msk tomatpuré
- 4 msk chilisås
- 2 tärningar köttbuljong
- 4 krm torkad basilika
- 2 krm vitpeppar
- 2 krm svartpeppar
- 1 dl vatten
- Salt
- Smör till att steka med
Tillagning:
- Bryn färsen i smöret, tillsätt den hackade löken när färsen nästan är färdigbrynt.
- Tillsätt vattnet och köttbuljong tärningarna, småkoka tills vattnet nästan dunstat bort helt.
- Tillsätt krossade tomater, soja, senap, tomatpuré, basilika, chilisås, vitlöken, vitpeppar och svartpeppar samt lite salt. Låt hetta upp riktigt ett par minuter och rör om då och då.
- Koka pasta.
- Tillsätt svampen och sedan grädden till köttfärssåsen, låt puttra 5-7 minuter, rör om då och då. Smaka av och krydda ev efter smak.
- Servera köttfärssåsen med pasta eller couscous
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar