söndag 25 januari 2015

Köttfärssås a lá MAM

Denna fantastiskt goda fest-köttfärssås blev vi bjudna på av dottern då vi uppvaktade henne på födelsedagen…jag säger bara nam a lá mam

4 portioner krämig och lyxig köttfärssås alá MAM
Förberedelse: 10 min
Tillagning: 10 min

Klart på: 20 min

Ingredienser:

  • 400 g pasta som ex. spagetti eller penne (vi hade också couscous som alternativ)
  • 400 g nötfärs
  • 1 gul lök, hackad
  • 3 dl grädde
  • 4 msk johnnys flytande senap (sötstark)
  • 1 klyfta vitlök (pressad)
  • 2 dl hackad ätklar svamp (välj egen favoritsvamp)
  • 1 dl krossad tomat
  • 2 msk soya
  • 2 msk tomatpuré
  • 4 msk chilisås
  • 2 tärningar köttbuljong
  • 4 krm torkad basilika
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 dl vatten
  • Salt
  • Smör till att steka med

Tillagning:

  1. Bryn färsen i smöret, tillsätt den hackade löken när färsen nästan är färdigbrynt.
  2. Tillsätt vattnet och köttbuljong tärningarna, småkoka tills vattnet nästan dunstat bort helt.
  3. Tillsätt krossade tomater, soja, senap, tomatpuré, basilika, chilisås, vitlöken, vitpeppar och svartpeppar samt lite salt. Låt hetta upp riktigt ett par minuter och rör om då och då.
  4. Koka pasta.
  5. Tillsätt svampen och sedan grädden till köttfärssåsen, låt puttra 5-7 minuter, rör om då och då. Smaka av och krydda ev efter smak.
  6. Servera köttfärssåsen med pasta eller couscous

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar