lördag 27 juni 2015

Färskpotatissallad med rucola.

Denna goda sallad blev jag första gången bjuden på hos min arbetskompis Ebba. Jag tycker fortfarande att den är så himla god. Nu är ingredienserna vardagsmat, men när det begav sig  ca 2005 kändes allt väldigt nytt och exotiskt.

Detta behövs
2-3 förpackningar med små fina potatisar.
Några marinerade soltorkade tomater
20 valnötter
50 g hyvlad färsk parmesanost.

Dressing
1 dl olivolja
1 msk balsamvinäger (i originalreceptet användes brun men numera tar jag vit)
1,5 tsk dijonsenap
3 krm nymald svartpeppar
1/2 tsk salt

Gör så här

  • skär potatisen i bitaroch lägg dem i en skål
  • blanda i rucola
  • skär tomaterna i strimlor och vänd ner dessa
  • blanda dressingen och vänd ner denna
  • grovhacka valnötterna och vänd ner
  • hyvla parmesanen med osthyvel eller potatisskalare

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar