Detta behövs
1,2 kg oxfilé
smör till stekning
salt och finmals svartpeppar
marinad
1,5 dl olivolja
0,75 dl balsamicovinäger
rivet skal från 1 citron
citronsaft från 1 citron
1 finhackad röd chilifrukt
4-5 hackad vitlöksklyftor
2 tsk salt
Garnera med
rucola
smulad getost
klyftade nektariner
rädisor
Gör så här
- Bryn köttet runt om i en stekpanna med smör (jag delade filén i 2 delar så det blev lättare att hantera.
- klappa in lite salt och svartpeppar i köttet.
- Lägg köttet på ett bakplåtspapper på en plåt
- stick en thermometer i tjockaste delen
- tillaga mitt i ugnen på 125 g tills termometern visar 57%…jag tog lite längre då jag inte vill ha det för blodigt.
- Gör i ordning marinaden
- Ta ut köttet från ugnen och låt det svalna något
- Lägg köttet i dubbla plastpåsar och häll på marinaden- knyt ihop påsarna och lägg i kylen minst 3-4 timmar men helst över natten.
- Vid serveringen skärs köttet i tunna skivor och läggs på ett uppläggningsfat. marinaden ringlas över.
- testa om det behövs mer salt eller peppar
- Toppa med rucola getost, nektariner och rädisor.
Gott att servera med kokt eller ugnsrostad färskpotatis eller rostade grönsaker som aubergine, squuash, paprika och tomater. Gör gärna en "extra" sallad med lite mera getost, nektariner, rucola och rädisor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar