En viktig ingrediens i denna gryta är curry roux. Det är ett slags block som bryts i bitar och läggs i grytan. De finns med olika styrka, men överlag är de milda. Ett vanligt märke är Golden Curry. Kolla asiatiska mataffärer!
Det här behövs för 6 -8 personer
- 1/2 kg kycklindelar
- 2 gula lökar
- 2 morötter
- 2 potatisar
- 1 liter kycklingbuljong
- 1 msk honung
- 2 msk japansk soja
- 1 nashipäron eller ett vanligt äpple
- 1 bit färsk ingefära
- 2 vitlöksklyftor
- 25 gram japansk curry roux
- Olja för stekning
- salt och peppar
Gör så här
- Skiva löken tunt och skär upp kyckling, morot och potatis i lagoon munsbitar
- stek lök och kyckling så att de får färg. Tillsätt morot och potatis.
- Salta efter behag
- häll på buljong, honung och soja
- Riv i päron/äpple, vitlök och ingefära
- koka upp och sänk sedan värmen. Låt puttra i ca 1 timme
- Skumma av
- bryt och lägg i 2 - 4 rutor curry
- koka upp och låt sedan grytan puttra tills grytan tjocknat och blivit blank och fin
- Servera med sushiris (rundkornigt)
- Ät gärna med sked
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar