söndag 16 april 2017

Glutenfritt potatisbröd i stekpanna

Här är ett recept på stekta potatisbröd som jag googlat fram

Detta behövs till 6 stycken

  • 25 gram jäst
  • 2 dl iskallt vatten
  • 1 msk rapsolja
  • 100 gram riven kokt kall potatis
  • 3,5 - 4 dl havremjöl eller rårismjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 2 tsk fiberhusk

Gör så här:
  • Vispa ut jästen i fingervarmt vatten
  • Tillsätt olja och riven potatis
  • Blanda 3,5 dl av mjölet med salt och fiberhusken till en sammanhängande deg
  • Arbeta med degkrokar 5 - 10 minuter
  • Låt jäsa i 3 timmar
  • Dela degen i 6 delar
  • Rulla varje del till en boll
  • kavla ut varje boll till till stekpanne-stora runda kakor. Använd eventuellt mer mjöl
  • Grädda några minuter på varje sida i torr varm stekpanna
  • Stapla kakorna på varandra och täck med en handduk
  • Går att frysa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar