Mafé med pumpa och sötpotatis (vegetarisk)
Såg precis detta recept i Icas tidning Buffe nr 1 2024. Ser väldigt smaskigt ut och verkar vara en perfekt bjudrätt så här i bistra vintertider ( ett rejält snöoväder ute nu när jag skriver detta)
för 4 portioner behövs
1 gil lök
4 vitlöksklyftor
2 tomater
1 sötpotatis
1/2 butternutpumpa ca 400 g
300 g vitkål
3 msk olja
2 msk tomatpure
8 dl vatten oc
1 lagerblad
1 habanero eller 1 tsk chiliflakes (gissar att jag tar högst hälften av det :D
2 tärningar grönsaksbuljong
5 msk osötat jordnötssmör
65 g färsk bladspenat
salt och svartpeppar
kokt ris till servering
Gör så här
- skala och finhacka all lök och tomaterna
- skala potatisen och pumpan ( som också ska kärnas ur)
- skär potatis pumpa och vitkål i ca 2 cm stora bitar
- Hetta upp oljan i en gryta och fräs all lök mjuk
- Tillsätt tomater och tomatpure och fräs några minuter
- Rör ner 8 dl vatten, lagerblad och buljongtärningarna
- Tillsätt sötpotatis, kål och potatis samt hela habanero alternativt chiliflakes
- Koka på svag värme ca 15 minuter under lock tills grönsakerna är mjuka
- lyft upp grönsakerna med en hålslev och lägg i en bunke
- koka upp "såsen" och vispa ner jordnötssmöret
- rör ner grönsakerna och spenaten
- smaka av med salt och peppar
Servera med ris
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar