onsdag 2 november 2016

Kallskuren Balsamicomarinerad oxfilé

När jag fyllde 60 förra året bjöd jag på en härlig italiensk buffé som jag helt plankade av ur "Kryddburkens" blogg.

Det här är en av rätterna i buffén som var beräknad till 12-14 personer.

Detta behövs:


  • 1 kg oxfilé (ytterfilén)
  • 1 dl rapsolja
  • 1 dl balsamicovinäger
  • i knippe färsk rosmarin
  • 2 tsk mortlad rosépeppar
  • salt och peppar


Gör så här

  • Blanda olja, vinäger, finhackad rosmarin och rosépeppar
  • Lägg filén i en tätslutande påse och häll i marinaden
  • Marinera i kylen över natten
  • Ta upp köttet (obs spara marinaden) och stek det hastigt runt om i en het stekpanna till en fin yta
  • salta och peppra runt om
  • lägg i en ugnsform
  • Häll över marinaden
  • Sätt i en stektermometer
  • stek till 68 grader i 150 g ugn
  • låt köttet kallna
  • skär i skivor
  • Garnera med rosmarin och rosépeppar


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar