Det här är en av rätterna i buffén som var beräknad till 12-14 personer.
Detta behövs:
- 1 kg oxfilé (ytterfilén)
- 1 dl rapsolja
- 1 dl balsamicovinäger
- i knippe färsk rosmarin
- 2 tsk mortlad rosépeppar
- salt och peppar
Gör så här
- Blanda olja, vinäger, finhackad rosmarin och rosépeppar
- Lägg filén i en tätslutande påse och häll i marinaden
- Marinera i kylen över natten
- Ta upp köttet (obs spara marinaden) och stek det hastigt runt om i en het stekpanna till en fin yta
- salta och peppra runt om
- lägg i en ugnsform
- Häll över marinaden
- Sätt i en stektermometer
- stek till 68 grader i 150 g ugn
- låt köttet kallna
- skär i skivor
- Garnera med rosmarin och rosépeppar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar