lördag 27 december 2014

Glögg-kladdkaka (adventsbuffé)

I några år bjöd jag alltid mina arbetskamrater på en liten adventsbuffé någon kväll i början av december. Jag dukade upp buffén på jobbet efter arbetsdagens slut. Vi åt och hade trevligt och sedan julpybtade vi vår lokal. Samtliga recept finns i bloggen, förutom detta som jag hade glömt att skriva in. Allt är plockat från en och samma tidning vid samma tillfälle och det var någon skrift från Konsum/Coop. Tidpunkten bör ha varit runt millenieskiftet någon gång. Kanske tidningen Vi eller tidningen Mersmak.


Det här är egentligen en vanlig kladdkaka gjord på mörk choklad men med tillsats av glögg.


Detta behövs:
200 g smör
200 g mörk choklad
4 ägg
2,5 dl socker
2 dl vetemjöl
3 msk vinglögg
ev florsocker som dekoration


Gör så här:


  • Smält smöret i en kastrull
  • Lägg chokladen bruten i mindre delar. Ställ gärna på en träskärbräda under smältningen.
  • Vispa äggen och sockret poröst
  • rör i smör/chokladblandningen
  • rör i mjölet
  • tillsätt glöggen
  • grädda i 200 g 202-25 minuter.
  • Sikta eventuellt över florsocker som dekoration. För att piffa till lite extra kan man klippa en mall med texten God Jul!
  • Servera med vispad grädde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar