torsdag 25 december 2014

Låt julmaten få ett nytt liv - Sallad på grönkål med torkad frukt, nötter och apelsindressing

Också detta från tidningen Mitt i

Det här behövs

Ca 300 g grönkål eller så mycket man har
torkad frukt t ex fikon, aprikoser, dadlar
hackade nötter, som hasselnötter, valnötter, mandlar eller paranötter
1 apelsin
1 msk olivolja
2 msk rapsolja
salt och peppar

Gör så här


  • koka upp en kastrull vatten 
  • lägg i grönkålen och räkna långsamt till 15.
  • Hällav spadet samt spola med kallt vatten
  • lägg kålen på ett stort fat eller i en skål
  • strössla över nötter och torkad frukt
  • Tvätta av apelsinen
  • riv skalet fint
  • pressa halva apelsinen
  • blanda med olivoljan och rapsoljan samt salta och peppra
  • Strö lite apelsindressing över salladen


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar