torsdag 25 december 2014

Knäckbräck

I stället för att göra vanlig knäck gjorde jag i år knäckbräck, inspirerad av Pernilla Wahlgrens recept Mandelbräck som var publicerat i Damernas Världs julnummer. I stället för mandel tog jag ICA:s färdiga påsar med "Nötblandning"




Det här behövs
2 påsar nötblandning
100 g smör
2 dl vispgrädde
1 dl sirap
2,5 dl strösocker
3 msk vaniljsocker
2 msk honung


Gör så här
  • Smält smör i en tjockbottnad kastrull
  • Tillsätt grädde, sirap, socker, vaniljsocker och honungen.
  • koka på medelvärme till 132 g (använd termometer) (alternativt kulprovet) Ska bli ganska hårt i kallt vatten
  • Ta smeten från ålattan och häll i nötterna och rör om
  • häll upp på plåt med bakplåtspapper och låt stelna
  • bryt i mindre bitar och förvara i burk med lock,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar