Jag vill dock passa på att spara tjejernas två fina tips.
Brödpudding på lussebullar
Detta behövs:
5-8 bullar
5 ägg
2,5 dl mjölk
2,5 dl grädde
100 g grovt hackade mandlar eller nötter
0,5-1 dl russin
1 msk socker
Gör så här
- Vispa ihop grädde, mjölk och ägg till en äggstanning och tillsätt sockret
- Smörj en ugnsfast form
- bryt ner lussebullarna i mindre bitar ca 3x3 cm och häll äggstanningen över.
- Tryck till lite så bullarna kan dra åt sig vätskan.Låt stå i kylen över natten (eller åtminstone några timmar)
- Baka i ugnen 175 g i 30-40 minuter tills den stelnat och fått färg
Gravad lax med asiatisk touch (som förrätt eller tilltugg)
Detta behövs
300 g gravad lax
1 lime
1/2 röd chili
1/3 kruka koriander
Gör så här:
- skärlaxen i små kuber
- hacka chilin (undvik att få med kärnor och hinnor som är väldigt starka i smaken.
- Riv limeskalet
- pressa ur limesaften
- finhacka koriandern (använd även stjälkarna)
- salt och peppar
- smaka av
- lägg laxen i små salladsblad (gemsallad) eller på en liten toast eller crostini.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar