måndag 12 september 2016

Lakritsmaränger

Lite ny smak på klassiska maränger

Detta behövs till ca 35 st

3 äggvitor
2 dl strösocker
1,5 tsk vaniljsocker
1 tsk lakritspulver

Gör så här

  • lägg äggvitorna och 1/2 dl socker i en skål
  • vispa till hårt skum med elvisp
  • ställ skålen över hett vattenbad och tillsätt resten av sockret under vispning
  • Vispa till tjock maräng ca 5-10 minuter
  • ta skålen från värmen och fortsätt vispa med elvispen till smeten svalnat
  • smaksätt med vaniljsocker och lakritspulver (smaka av då lakritspulver kan ha olika styrka)
  • spritsa maränger på en plåt med bakplåtspapper
  • grädda 40 min i 125 g
  • stäng av ugnen och låt marängerna torka på eftervärmen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar