måndag 12 september 2016

Päronkaka med vaniljsås

Ofta gör jag denna kaka med äpplen, men som omväxling blir det päron.

Detta behövs

4 päron
1/2 dl ljus sirap
2 msk vatten
1 tsk malen ingefära
150 g rumstemperererat smör
2,5 dl socker
2 ägg
 4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Gör så här,


  • Skala och skär päronen i klyftor
  • koka upp sirap, vatten och ingefära
  • Sjud päronen i vätskan tills de blir nästan mjuka
  • Rör smör och socker poröst med elvisp
  • rör ner äggen
  • blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten
  • bred ut smeten i en rund form ca 24 cm.
  • lägg på päronklyftorna
  • grädda ca 40 minuter i 175 g.
  • Servera med vaniljsås!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar