300 g lasagneplattor
500 g svamp, Karl-Johan, Portobello eller skogschampinjoner
1 vitlöksklyfta
2 msk vitt vin
2 dl hackad persilja
3 dl finriven parmesan
50 g smör
olivolja
salt och svartpeppar
Bechamelsås
1 liter 3% mjölk
100 g smör
1 3/4 dl vetemjöl
Bechamelsåsen:
- värm mjölken i en kastrull
- smält smöret i en annan kastrull oc sikta ner mjölet under omrörning på svag värme tills det blir krämigt
- tillsätt mjölken lite i taget under vispning
- sjud på svag värme några min under omrörning tills den tjocknar
- smaka av med salt
- sätt ugnen på 200 g
- ansa eller skölj svampen väl och skär i skivor
- skala och skiva vitlöken
- hetta upp en stor stekpanna med 2 msk olja
- fräs svampen och vitlöken med 1/2 tsk salt några minuter
- tillsätt 25 g smör o stek svampen gyllenbrun
- häll i vinet och låt koka in
- ta från värmen o blanda i persiljan
- Smörj en ugnsform ca 20x30 cm med smör
- lägg i lasagneplattor så att de täcker botten
- varva bechamelsås, svampfräs, och parmesan med lasagneplattor
- avsluta med bechamel, parmesan och klicka på 25 g smör
- ställ i mitten av ugnen 25-30 min tills den är gyllenbrun och plattorna mjuka
- servera med sallad
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar