fredag 14 februari 2020

Bresaolasallad till förrätt

En fin förrättssallad

Rucola
Vanlig sallad
Galiamelon eller päron
Basilika eller mynta färsk
Körsbärstomater
olivolja
balsamvinäger/balsamico
Bresaola
Parmesanost

Pepparrotskräm

! msk Philadelphiaost
1 msk Creme Fraiche
2 msk Pepparrot
salt, peppar, citron

pinjenötter
färsk timjan ev

smörstekt brödtrekant

Gör så här:

Skölj sallad och lägg på förrättstallrikar/skålar
skär meloneneller päronet i kuber och lägg ovanpå
Dela tomaterna i halvor och lägg ovanpå
Skiva Bresaola i tunna strimlor och fördela över salladen
hyvla över parmesanost
toppa med basilika eller myntablad
ringla över olivolja och balsamvinäger/balsamico
Blanda ihop pepparrotskrämen och lägg i en klick i salladen
rosta pinjenötterna lätt i het stekpanna utan fett
strö över salladen
pynta md brödtrekant, rucola o ev färsk timjan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar