Här sparar jag alla mina favoritrecept, såväl gamla som nya. Vissa har jag inte hunnit testa medan andra har lagats många gånger.
onsdag 1 januari 2014
3 nyårs-snittar
På nyårsafton hade vi 6 vänner på middag. De kom vid 18:30. Först serverades några suveränt goda snittar tillsammans med ett glas mousserande vin. Inspirationen har jag fått ur tidningen buffés decembernummer 2012. Här kommer recepten
Rökt laxrulle med pepparrotsost. 15-20 st
Lägg 200 g rökt lax i tunna skivor omlott på plastfolie. Bred på 100 g färskost med pepparotssmak. Salta och peppra. Pressa över saft från 1/4 citron. Rulla ihop till en rulle som läggs i plastfolie. Förvaras i kylskåp fram till serveringen. Skär med vass kniv i ca 1 cm tjocka skivor. Jag använde en sorts vida knäckformar i papper som det passade att lägga laxrullarna på för att slippa kladd när de ska ätas.
Kavringsnittar med krabbröra och löjrom
Blanda 1 burk krabba med 100 gram philadelphiaost. Riv ner lite limeskal. Smula ner 1 tsk rosépepparkorn. Krydda med 1-2 krm salt och 2 tsk limesaft. Ta ut små rundlar ur färdigskivad kavring med hjälp av ett litet nubbeglas eller liknande. Lägg på röran strax före serveringen. Garnera eventuellt med löjrom.
Minikrustader med chevrecreme och plommonsylt
Ta bort den vita kanten på chevreosten. Smula ner resten i en bunke. Blanda med 1-2 dl crème fraîche till lagom tjock konsistens. Blanda i lite hackad timjan och finrivet skal av citron till lagom smak. Klicka i minikrustadformar strax innan servering. Toppa med lite plommonmarmelad på varje krustad.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar