fredag 3 januari 2014

Lunch eller middag 5:2 - Grekisk omelett

Till middag i går kväll blev det ytterligare ett recept ur Ulrika Davidssons 5:2-kokbok, nämligen Grekisk omelett.

 
 

För en portion tar man
2 ägg
2 msk vatten
salt och svartpeppar
1 tsk olivolja
25 g fetaost
1/4 röd paprika
1/4 gul paprika
1 msk granatäppelkärnor
1 msk valnötter
lite färskbladpersilja, rucola, timjan eller liknande

Vispa ägg och vatten i en skål. Strö på salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med olja och häll i smeten. Låt omeletten steka i någon minut på medelvärme och smula ner fetaosten. Skiva paprikan och lägg ovanpå fetaosten. Toppa med granatäppelkärnor och valnötter. Garnera med persilja/rucola

Ca 330 kcal

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar