söndag 15 mars 2015

Supergott fröknäcke

Maken fick i julklapp av en god vän, en fin burk fylld med hembakat fröknäcke. Till födelsedagen önskade han sig påfyllning i burken, vilket han också fick. Vi blev som galna i de här goda brödbitarna. Jag googlade på nätet och hittade detta recept som skulle kunna vara samma som vännen använder. Det är andra gången jag bakar detta. Det är så himla gott och så enkelt att göra. Dock misstänker jag att det är ganska energirikt...men om man bara mumsar på små små bitar i taget??

Detta behövs till en plåt
  • 1 dl sesamfrö (finns att köpa i påsar)
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl majsmjöl
  • 1/2 dl linfrö
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl rapsolja
  • 2 dl kokande vatten
Gör så här
  • Sätt ugnen på 150 g
  • lägg bakplåtspapper på en plåt
  • blanda alla torra ingredienser
  • rör i oljan och vattnet
  • låt svälla i 15 minuter
  • bred ut smeten jämnt över påten
  • lägg ett bakplåtspapper ovanpå och kavla ut tunt
  • ta bort bakplåtspappret
  • låt stå i ugnen ca 1.5 timme
Senast gjorde jag två plåtar samtidigt men gjorde smeten i var sin bunke.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar