torsdag 28 december 2023

Skaldjurs-cheesecake

 Skaldjurscheesecake ca 8 port

Detta är en fin och lyxig bjud-tårta. receptet från Hemmets Journal. Den kan göras klar i förväg och förvaras i frysen. Bara att plocka fram nät gästerna kommer! Jag har dock inte testat att göra denna ännu!

100 g smör

250 g kavring

5 gelatinblad

500g oskalade räkor

150 g kallrökt lax

3 dl vispgrädde

2 burkar Kesella a 250 g

4 msk finhackad dill

1 burk röd Stenbitsrom

salt och svartpeppar


Garnering

500g skalade räkor

150 g skivad kallrökt lax

dill

1/2 skivad citron

skivad Carambole


Gör så här:

  • Smält smöret
  • mixa brödet i en matberedare
  • tillsätt det smält smöret och mixa ihop
  • sätt fast ett bakplåtspapper i botten på en smord springform ca 24 cm i diameter
  • tryck ut brödsmulorna i botten på formen och låt stå kallt ca 15 min
  • Fyllning: Blötlägg gelatinet i kallt vatten ca 10 min
  • skala och grovhacka räkorna samt strimla laxen
  • vispa grädden och tillsätt kesella, räkor lax, dill och rom. Smaka av.
  • Ta upp och krama ur gelatinet. Smält i lite vätska och rör ner med fin stråle i moussen
  • Häll moussen i formen och släta till ytan med en palettkniv. Täck och låt stå kallt 5 timmar
  • garnera med räkor, lax dill, citron och carambole



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar