Skaldjurscheesecake ca 8 port
Detta är en fin och lyxig bjud-tårta. receptet från Hemmets Journal. Den kan göras klar i förväg och förvaras i frysen. Bara att plocka fram nät gästerna kommer! Jag har dock inte testat att göra denna ännu!
100 g smör
250 g kavring
5 gelatinblad
500g oskalade räkor
150 g kallrökt lax
3 dl vispgrädde
2 burkar Kesella a 250 g
4 msk finhackad dill
1 burk röd Stenbitsrom
salt och svartpeppar
Garnering
500g skalade räkor
150 g skivad kallrökt lax
dill
1/2 skivad citron
skivad Carambole
Gör så här:
- Smält smöret
- mixa brödet i en matberedare
- tillsätt det smält smöret och mixa ihop
- sätt fast ett bakplåtspapper i botten på en smord springform ca 24 cm i diameter
- tryck ut brödsmulorna i botten på formen och låt stå kallt ca 15 min
- Fyllning: Blötlägg gelatinet i kallt vatten ca 10 min
- skala och grovhacka räkorna samt strimla laxen
- vispa grädden och tillsätt kesella, räkor lax, dill och rom. Smaka av.
- Ta upp och krama ur gelatinet. Smält i lite vätska och rör ner med fin stråle i moussen
- Häll moussen i formen och släta till ytan med en palettkniv. Täck och låt stå kallt 5 timmar
- garnera med räkor, lax dill, citron och carambole
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar