Snygg rotfruktsgratäng med senap och cheddar
åter igen ett urklipp i gömmorna. Har ej provlagat och vet ej varifrån klippet kommer!
6 pers
300 g röd-/gul-betor
300 g morötter
300 g palsternacka
300 g potatis
25 g smält smör
5 dl vispgrädde
1 msk dijonsenap
1,5 dl riven cheddar
salt, svartpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 g
- skala och skiva rotfrukterna tunt på mandolin
- pensla med lite smör, en oval form ca 30x15 cm
- Blanda resten av rotfrukterna med dt kvarvarande smälta smöret
- Ställ rotfrukterna i formen i ett fint mönster
- koka upp grädden, ta ifrån värmen och blanda i senap, ost, 1 tsk salt och 2 krm peppar
- häll över rotfrukterna och ställ in i ugnen 50-60 minuter eller tills rotfrukterna är mjuka
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar