Detta behövs
Magert skal
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
50 gram smör eller margarin
1 dl kesella
Fyllning
200 g purjolök
250 g purjo
250 g bladspenat
1 dl hackad persilja
1-2 klyftor vitlök
salt och peppar
Äggstanning
4 ägg
3 dl 3% mjölk
3 dl grovt riven ost 28%, gärna med lite smak.
paprikapulver
Gör så här
- gör en pajdeg som du låter vila i kylen ca 30 minuter
- kavla och tryck ut den i smord form. Nagga med en gaffel. Grädda i 200 g i 10-15 minuter.
- skiva purjon och skär grönsakerna i mindre bitar
- Fräs ihop allt i lite olivolja tillsammans med vitlök och kryddor. Låt det vätska av sig.
- Vispa ihop ägg, mjölk och ost samt kryddor
- Lägg grönsaksblandningen i det förgräddade skalet
- häll över äggsmeten
- Grädda pajen ca 30 -40 minuter. Känn av med en gaffel att pajen är klar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar