lördag 23 augusti 2014

Saffransscones

Jag försöker rädda min receptskatt genom att skriva in recepten i bloggen. Det är förvisso flera månader kvar till jul men nu blir det julrecept ändå.....nämligen goda och lättbakade saffransscones. Jag brukar baka dem till luciamorgonkaffet. Betydligt enklare än att fixa lussekatter.

Det här behövs till 10 st

2 dl mjölk
1 g saffran
7.5 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 dl råsocker
125 g smör
1 ägg
ägg till pensling
hackad mandel till garnering

Gör så här
  • Blanda mjölk och saffran i en kastrull och värm till det precis börjar koka.
  • Ställ åt sidan och låt svalna lite
  • blanda mjöl, salt, bakpulver och råsocker i en skål
  • skär smöret i tärningar och nyp ihop tillsammans med de torra ingredienserna
  • blanda ner ägget
  • blanda i saffransmjölken
  • rör ihop till deg
  • rulla ut små scones och platta till dem lätt
  • pensla dem med ägg och strö över mandeln
  • grädda i 250 g i mitten av ugnen i ca 10 min
Servera till morgonkaffet eller eftermiddagsteét, kanske som engelsmännen med vispad grädde (clotted cream) och sylt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar