lördag 23 augusti 2014

Plings bonussallad - skiss

Jag minns första gången jag åt rucola. Hela arbetsgänget var bjudna en hösthelg till vår chefs stuga ute på Runmarö i senare delen av 90-talet. Vädret var soligt och härligt, och vi åt lunch ute, sittandes på smala långbänkar med stugväggen som ryggstöd, och den vackra skogen i fonden. Chefen bjöd på en sallad med diverse gott i. Jag såg också till min förvåning att salladen inehöll, som jag trodde maskrosblad. Ja det var ju nytt Jag kände mig lite skeptiskt men tuggade i mig de beska sakerna. Inte allt för långt senare började "rucolasallad" dyka upp i recept efter recept. Aha...då förstod jag att det var rucola lilla moderna chefen hade bjudit oss på. Snart lärde jag mig, precis som många andra, att älska de små peppriga bladen. Det här är inte chefens sallad utan Plings goda bonussallad. Receptet är från den tiden det var nytt med inte bara rucola, utan också färska fikon, hallonvinäger och flytande honung. En fräsch, vacker och modern sallad alltså, som håller än idag!

Jag har inte exakta måtten så detta blir mer av en skiss.

Detta behövs:

till sallad

Isbergssallad eller någon annan grönsallad
rucolasallad
färska champinjoner
avokado
färska fikon
valnötter

till dressing

Hallonvinäger
flytande honung

Gör så här:
  • Blanda sallad och rucola i en skål eller på ett stort fat.
  • blanda i skivade champinkoner och avokado i bitar.
  • Toppa med fikon delade i klyftor samt lite delade valnötter
  • blanda lite hallonvinäger med lite flytande honung och ringla över salladen,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar