Till 8 personer behövs (men jag halverade receptet)
2 pkt renskav (fryst)
2 gula lökar
200 g svamp (Jag använde lite torkade trattkantareller som blötlades en stund, + 2 krm pulvriserade dito som jag har i en burk)
5 msk smör
2 msk mjöl
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 tsk timjan (färsk från balkonglådan)
20 krossade enbär (skippade jag)
2 msk chilisås
1 msk senap (tog vanlig Slotts original)
1 dl svag buljong eller svampspad från burk (Jag tog lite grönsaksbuljong)
1/2 dl lingonsylt
1 msk soja
1 dl mjölk
2 dl grädde/mellangrädde (jag tog vanlig grädde)
Gör så här
- Hacka löken och svampen och bryn dem i hälften av smöret. Lägg sedan i en gryta
- Stek skavet i resten av smöret. Vänd hela tiden "klumpen" och skav av med stekspaden. Lägg i grytan.
- Strö över mjölet och rör om noggrannt
- Häll i resterande ingredienser FÖRUTOM GRÄDDEN. Koka i 5 minuter.
- Häll nu i grädden och koka ytterligare i 5 minuter.
- Strö över lite persilja
- Servera med pressad potatis eller ris samt lingonsylt eller bärgelé samt en grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar