Jag tror att Ingela Pling Forsman gav oss lyssnare detta recept i samband med att hon höll ett sommarprogram i P1. Det är många år sedan och jag har lagat till denna goda pastasallad lite då och då. Jag har även hft den på buffébordet vid födelsedagar, konfirmation och student. Den var väldigt "ny" i tänket när de kom, med ingredienser som pesto, hyvlad parmesan och parmaskinka. Sådan mat är inte lika nytt längre, men salladen är förstås lika god! Pling gav också ett tips på en god bonussallad som kan serveras till, eller på samma buffe. Se nästa recept!
Det här behövs:
Pasta beräknat till ca 4 personer (jag tar oftast penne))
1 burk pesto
1 ask coctailtomater
parmesanost att hyvla
1 paket parmaskinka
Gör så här
- Koka pastan och låt den rinna av
- Rör i pesto efter smak
- lägg upp pastan på ett vackert serveringsfat eller stor vid skål
- halvera tomaterna och blanda i dem i pastan
- hyvla parmesanosten och bryt dem i flagor som strös över pastan.
- sätt ugnen på 150 g och lägg ugnsfolie på ett galler
- bre ut parmaskinkan på gallret
- låt stå i ugnen 10-12 minuter tills skivorna är knapriga
- lägg ovanpå pastan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar