lördag 23 augusti 2014

Koladajm

Oftast kommer alla godisrecept till jul, men det här vill jag prova NU....och det går snabbt och lätt!

Detta behövs till 25-30 bitar

Till kolasmeten
3 tsk kakao
3 msk sirap
4,5 msk smör
2,25 dl socker
3 msk mjöl

Garnering
200 g choklad

Gör så här:
  • Blanda alla ingredienser i en gryta och koka upp. Låt koka på medelvärme i 3 minuter för seg, och 5 minuter för hård kola.
  • Häll upp smeten i en kvadratisk eller rektangulär form som du klätt med bakplåtspapper.
  • Låt svalna och klipp sedan kolan i lagom stora bitar
  • Smält chokladen i vattenbad (jag brukar lägga en djuptallrik som "lock" på en kastrull med kokande vatten, och i djuptallriken smälter chokladen).
  • Doppa kolorna i chokladen, alternativt använd en silikonpensel och pensla på chokladen,
  • Låt stelna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar