lördag 23 augusti 2014

Rostade kastanjer

Snart är det dags att rosta kastanjer. Lite pilligt men mysigt höstgodis.

Gör så här:
  • Skär ett kryss i toppen på varje kastanj.
  • Ställ dem spetsiga toppen uppåt, antingen på knycklig aluminiumfolie eller på ett ugnsfat fyllt med grovt salt
  • Rosta i ugnen i 30 minuter tills skalet lätt går att bryta loss och kastanjeköttet känns mjukt.
  • Enklast är att varje person får ett fat innehållande smör, citronklyfta, lite lfingsalt och en liten kniv. Sedan fixar var och en sin egen portion genom att skala kastanjerna och med kniven skrapa bort den bruna hinna som finns under skalet.
  • Kläm en citronklyfta över smör, doppa kastanjen i citronsmöret och strö på några saltflagor, Njut!
  • Servera gärna med en varm sangria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar