Det här behövs:
2 purjo i bitar
1 hel vitlök, dvs en massa vitlöksklyftor i bitar.
persilja
1 knippe färsk hackad spenat'olivolja
4-5 dagsgamla bondbrödsskivor
2 gula lökar i klyftor
2 tomater i bitar
1 knippe mangold - hackad
1/2 kålhuvud i strimlor
1/2 blomkålshuvud i små buketter
salt och svartpeppar
Gör så här:
- Stek lök, tomater, purjo och vitlök tills de blir mjuka
- flytta över till en stor kastrull
- tillsätt övriga grönsaker och häll i vatten så att det täcker alla ingredienser
- Salta och peppra
- Låt puttra 5-8 minuter
- Häll över soppskyn i en stor soppskål, helst av lera
- Lägg hälften av grönsaksblandningen i soppskålen
- lägg brödskivorna ovanpå och därefter resten avgrönsakerna
- låt dra ca 5 minuter
- soppan skall vara av gytkaraktär
- Ätes med kniv, gaffel och sked
- Servera gärna ett enkelt spanskt rödvin till för festkänsla
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar