lördag 30 augusti 2014

Pastejhjärtan och laxstjärnor (adventsbuffén)

Pastejhjärtan (adventsbuffén) 10-12 personer

Detta behövs
200 g brebar leverpastej
5-6 msk grädde
aningens finhackad röd chili eller chiliflakes
fullkornsbröd i skivor

Gör så här
  • Rör pastej med grädde och chili, enklast i en matberedare
  • bred pastejsmeten på fullkornsbröden
  • stansa med en liten pepparkakshjärtakakmått ut hjärtan ur fullkornsbröden
  • Servera dem med smala gurkstrimlor som dekoration
OBS det går också att lägga dem dubbla, men lägg gärna några enkla dekorerade överst

Laxstjärnor

Detta behövs
200 g rökt lax
4-5 msk crene fraiche
rivet limeskal
limesaft (några droppar)
vitt formbröd i skivor

Gör så här:
  • Fingacka laxen
  • blanda lax och creme fraiche, gärna i matberedare
  • krydda med limeskal och limesaft
  • bred brödskivorna med laxsmeten
  • stans med en liten pepparkakestjärnekakmått ut stjärnor ur brödet
  • Även dessa kan läggas dubbla
  • pynta med en liten limeklyfta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar