Detta behövs:
1 smördegsplatta
100 g rökt lax
2 msk hackad lök
1 msk smör
vitpeppar
1 äggula
2 msk gräddfil
1/2 dl hackad dill
1 uppvispat ägg
Gör så här:
- Ta fram en fryst smördegsplatta och låt den tina en liten stund.
- Dela smördegsplattan på längden och kavla ut de två längderna ca 5x30 cm direkt på en plåt
- Hacka laxen och löken
- Fräs löken mjuk i smöret, och låt laxen bryna med en kort stund mot slutet.
- Krydda lätt med lite vitpeppar
- Tag bort pannan från värmen och rör i en äggula, gräddfilen och dillen.
- Lägg röran i en lång sträng på en av deglängderna
- Pensla degkanten med uppvispat ägg
- Täck med den andra längden. Tryck ihop kanterna med en gaffel
- Pensla med uppvispat ägg
- Grädda 6-8 minuter i 250 g
- Låt svalna något och skär i munsbitar.
- Serveras ljummen med lite gräddfil
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar