lördag 23 augusti 2014

Kanderade apelsinskivor i choklad

Åh de här blir sååå fiiina....och goda...kanske mest för vuxna. Oftast blir de gjorda till jul, men passar egentligen året om. De är faktiskt fina även som julgranspynt...så passa på att göra många om du gör dem vid jultid.

Det här behövs till 25-30 st
2-3 stora apelsiner helst ekologiska
1 dl vatten
1,5 dl socker
strösocker till garnering
mörk choklad till garnering
kokos eller liknande till garnering

Gör så här:
  • Tvätta apelsinerna väl och skiva den tunt
  • koka upp vattnet och låt sockret lösa sig i det heta vattnet
  • Lägg i apelsinskivorna
  • koka på svag värme i ca 30 minuter
  • ta upp skivorna och låt dem rinna av
  • vänd dem i strösocker
  • låt dem torka i 100 g ugn i 1 timme
  • stäng av ugnen och låt dem eftertorka ett par timmar t ex under natten. De ska kännas torra och spröda
  • smält chokladen i vattenbad
  • Doppa skivorna till hälften alternativt pensla dem med silikonpensel.
  • Låt stelna på bakplåtspapper
  • Om du vill garnera med kokos eller något liknande så gör detta innan chokladen hinner stelna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar