lördag 23 augusti 2014

Olssons potatispaj

Åh...en gammal klassiker från 90-talet där jag måste se till att spara receptet! Denna paj bjöd jag på tillsammans med helstekt oxfilé med murkelsås på min 50-årsdag!




För 2 personer

1,5 dl vetemjöl
60 g smör
1 msk kallt vatten
4-5 potatisar
1 gul lök
persilja
salt och peppar
1,5 dl grädde

Gör så här

  • Häll mjölet i en skål. Skiva ner det kylskåpskalla fettet och finfördela det i mjölet.Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. (eller kör allt i en matberedare) Ställ pajdegen kallt en stund.
  • SKal och skiva lök och potatis.
  • Varva tillsammans med persiljan, salt och peppar i en smord ugnsfast form. (Ibland har jag tagit lite grillkrydda också)
  • Kavla degen och täck över potatisen, och se till att degen trycks ner ordentligt i sidorna alternativt att pajdegen når över kanten på formen.
  • Grädda i 45 minuter i 175 g ugn.
  • Skär ett litet hål i pajskalet och häll i grädden
  • Grädda i ytterligare 10 minuter.
Den rackarns bilden kom på fel ledd...grrr
    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar