Detta behövs till varje pajskal
3 dl vetemjöl
1 msk finriven parmesan
125 g smör
2-2,5 msk iskallt vatten
Gör så här
- Blanda mjöl, parmesan och smör till en grynig massa, gärna i matberedare.
- Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg
- vila 30 min
- Tryck ut i en pajform och nagga med en gaffel
- grädda i 200 g 10 minuter
Här behövs
2 ägg
1 dl vispgrädde
1 msk tomatpure
3 hg finhackad skinka eller kalkon
3 krm malen svartpeppar
salt och peppar
- Bred ut skinkan/kalkonen i pajformen
- Strössla över 1 dl gratängost
- Vispa ägg med vispgrädde, tomatpuré och kryddorna
- häll i formen
- grädda lågt i ugnen i 35-40 minuter i 200 g
1 liten purjo
smör salt och peppar
100 g färsk spenat
3 hg lax, rökt benfri
1 dl gratängost
2 ägg
1 dl viapgrädde
3 krm salt
3 krm citronpeppar
- Ansa purjon och strimla den fint. Låt mjukna i stekpanna med lite smör. Salta och peppra. Grovhacka spenaten och vänd ner purjon. Låt svalna på tallrik
- skär laxen i små tärningar
- blanda med lök och spenat
- Bred ut i pajskalet och strössla över osten
- vispa ägg, gädde, salt och citronpeppar och häll i formen
- Grädde nere i ugnen 35-40 min i 200 g.
- Låt kallna
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar