Här är originalreceptet jag fick 1983. Inom parantes är måtten enligt ett annat morotskakarecept jag har i gömmorna
Detta behövs
4 ägg
6 dl rivna morötter (350 gram)
2 dl matolja utan smak (2,25)
4 dl vetemjöl (4,5)
4 dl socker (4,5)
2 tsk bakpulver (1 tsk)
2 tsk bikarbonat (1 tsk)
1 tsk vaniljsocker (utgår)
2 tsk kanel (1 tsk)
1 tsk salt
Glasyr
100 g philadelphiaost
100 g mjukt smör (25 gram)
3,5 dl florsocker (2,5)
2 tsk vaniljsocker (1)
Gör så här
- Sätt ugnen på 150g (175 grader)
- vispa ägg, morötter och olja poröst
- blanda resten av ingredienserna tillsammans, och häll sedan ner blandningen i äggsmeten
- grädda mellan 50-60 minuter.
- Vispa ihop osten med de övriga ingredienserna till glasyren och bred över den kalla kakan.
Garnera gärna med orange strössel och lite citronmeliss alternativt gör små morötter av marsipan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar