Servera svampsalladen på en bit finskt rågbröd och/eller tillsammans med skinka och grönsallad. Fin liten rätt att ha med på ett buffébord.
Detta behövs
1,5 liter rensad svamp eller 300 g färska champinjoner
2 tsk salt
1 liten rödlök
2 dl gräddfil eller smetana (rysk sur grädde) (man kan också blanda 0,5 dl vispad grädde med 1,5 dl mager kesella)
1 krm svartpeppar
Gör så här
- Rengör svampen noga från sand och barr. Skölj eventuellt och låt rinna av i durkslag
- Skär svampen i stora bitar
- Lägg i kall stekpanna och häll på 2 dl vatten
- Lägg på lock och sätt på högsta värmen
- Låt koka 5-10 minuter
- låt svalna
- Blanda svampen med salt och låt stå någon timme. Kolla att svampen smakar salt.
- Skala och finhacka löken
- blanda gräddfill, hackad lök och svartpeppar
- krama ur det mesta kokspadet från svampen och finhacka den
- Rör snabbt ihop gräddfilsblandningen med svampen. Smaka av med salt och peppar
Bra recept, som jag håller mig till - men godast blir det allt med skogsriskor.
SvaraRadera