Detta behövs för 10 pannkakor
1,5 dl bovetemjöl
1,5 dl mandelmjöl
1 tsk salt
1 msk strösocker
3 tsk kokossocker eller råsocker
3 dl mandelmjölk eller mandeldryck
6 ägg
2 dl pistagenötter skalade
flytande honung
Chokladkräm
2 dl creme fraiche
1 msk flytande honung
Jordgubbssås
2 liter jordgubbar
2-3 msk strösocker
2 msk citronkuice
Gör så här
- rör ihop mjölsorterna med salt och socker och vispa i mjölken lite i sänder till en jämn smet
- Vispa i äggen
- mixa jordgubbarna och tillsätt socker och citron. Mixa till slät sås
- Blanda creme fraiche med honung. Sikta i kakao och rör med sked i mjuk cirkelform så det blir ett ojämnt kakaomönster Låt stå kallt. Grovhacka pistagenötterna
- Stek pannkakor genom att hälla i 0,75 dl smet åt gången och stek 2 minuter på varje sida
- Serverapannkakorna med en klick chokladkräm, jordgubbssås och hackade pistagenötter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar