söndag 19 oktober 2014

Bovetepannkakor med jordgubbssås och chokladkräm

Sambon har lagt av med vetemjöl, vilket försvårar vårt  (hans) ätande en hel del. Sparar därför goda recept där inget vetemjöl ingår. Här är ett såadant jag måste testa framledes. Kommer frå Hemköps tidning "Hemlagat"

Detta behövs för 10 pannkakor
1,5 dl bovetemjöl
1,5 dl mandelmjöl
1 tsk salt
1 msk strösocker
3 tsk kokossocker eller råsocker
3 dl mandelmjölk eller mandeldryck
6 ägg
2 dl pistagenötter skalade
flytande honung

Chokladkräm
2 dl creme fraiche
1 msk flytande honung

Jordgubbssås
2 liter jordgubbar
2-3 msk strösocker
2 msk citronkuice

Gör så här

  • rör ihop mjölsorterna med salt och socker och vispa i mjölken lite i sänder till en jämn smet
  • Vispa i äggen
  • mixa jordgubbarna och tillsätt socker och citron. Mixa till slät sås
  • Blanda creme fraiche med honung. Sikta i kakao och rör med sked i mjuk cirkelform så det blir ett ojämnt kakaomönster Låt stå kallt. Grovhacka pistagenötterna
  • Stek pannkakor genom att hälla i 0,75 dl smet åt gången och stek 2 minuter på varje sida
  • Serverapannkakorna med en klick chokladkräm, jordgubbssås och hackade pistagenötter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar