Detta behövs till 2 limpor
5 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
4 dl rågsikt
2,5 dl rågkross
1 dl vetekli
1/2 dl vetegroddar
1 tsk salt
4 tsk bikarbonat
1 l filmjölk
2 dl mörk sirap
1 msk smör
rågkross
extraingredienser om man vill 0,5 dl solroskärnor alternativt krossade hasselnötter, 1 dl russin,
Gör så här
- Blanda alla torra ingredienser noga
- Rör i filmjölken och sirapen. Blanda noga till en lös ochklibbig smet
- Smöra 2 1,5 liters avlånga brödformar
- strö lite rågkross i botten på formen
- Fördela smeten i formarna och grödda i nedre delen av ugnen i 175 g
- knappt två timmar OBS Täck brödet med aluminiumfolie efter en stund i ugnen för att inte bränna ytan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar