lördag 11 oktober 2014

Fenomenal fillimpa

Gott och saftigt bröd som är busenkelt att göra. Det krävs ingen jäsning, bara blanda och grädda. Äts med smör och ost. MUMS!...och gott till både frukost och till lunchsoppan

Detta behövs till 2 limpor

5 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
4 dl rågsikt
2,5 dl rågkross
1 dl vetekli
1/2 dl vetegroddar
1 tsk salt
4 tsk bikarbonat
1 l filmjölk
2 dl mörk sirap
1 msk smör
rågkross
extraingredienser om man vill 0,5 dl solroskärnor alternativt krossade hasselnötter, 1 dl russin,

Gör så här
  • Blanda alla torra ingredienser noga
  • Rör i filmjölken och sirapen. Blanda noga till en lös ochklibbig smet
  • Smöra 2 1,5 liters avlånga brödformar
  • strö lite rågkross i botten på formen
  • Fördela smeten i formarna och grödda i nedre delen av ugnen i 175 g
  • knappt två timmar OBS Täck brödet med aluminiumfolie efter en stund i ugnen för att inte bränna ytan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar