lördag 11 oktober 2014

Frysta chokladmoussebakelser

Dessa moussebakelser är så bra eftersom de går att förvara i frysen ca 2 månader. Kan alltså plockas fram styckevis när man vill ha något gott.

Detta behövs till 16 st

2 ägg
200 g mandelmassa
1 msk kakao
bullformar i alfolie

Mousse
150 g blockchoklad
3 ägg
1 msk kaffepulver
ev 1 msk konjak
2 dl vispgrädde
riven choklad eller mandelflis till  garnering

Gör så här
  • Vispa ihop mandelmassa, ägg och kakao med elvisp till en slät massa
  • klicka ca 1 msk i varje form
  • grädda mitt i ugnen i 175 g ca 15 minuter eller tills bottnarna är torra
  • låt dem kallna
  • smält chokladen på lägsta värmen i en kastrull
  • slå över den i en vispskål
  • rör ner 1 helt ägg och 2 gulor, dessutom kaffepulver och ev konjak
  • vispa vitorna hårt och vänd ner dem
  • vänd sedan i den vispade grädden
  • fördela moussen i formarna så att det blir lite råge
  • garnera med riven choklad
  • ställ formarna på ett fat i frysen tills de stelnat
  • Lägg i tät burk och förvara i frysen
  • ta fram formarna efter hand som deska serveras och låt de halvtina
  • garnera eventuellt med mandelflis som rostas lätt i en torr stekpanna


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar