Detta behövs till 16 st
2 ägg
200 g mandelmassa
1 msk kakao
bullformar i alfolie
Mousse
150 g blockchoklad
3 ägg
1 msk kaffepulver
ev 1 msk konjak
2 dl vispgrädde
riven choklad eller mandelflis till garnering
Gör så här
- Vispa ihop mandelmassa, ägg och kakao med elvisp till en slät massa
- klicka ca 1 msk i varje form
- grädda mitt i ugnen i 175 g ca 15 minuter eller tills bottnarna är torra
- låt dem kallna
- smält chokladen på lägsta värmen i en kastrull
- slå över den i en vispskål
- rör ner 1 helt ägg och 2 gulor, dessutom kaffepulver och ev konjak
- vispa vitorna hårt och vänd ner dem
- vänd sedan i den vispade grädden
- fördela moussen i formarna så att det blir lite råge
- garnera med riven choklad
- ställ formarna på ett fat i frysen tills de stelnat
- Lägg i tät burk och förvara i frysen
- ta fram formarna efter hand som deska serveras och låt de halvtina
- garnera eventuellt med mandelflis som rostas lätt i en torr stekpanna
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar