lördag 11 oktober 2014

Dajmtårta

En period fanns krossad dajm med i var och vartannat recept...som i denna goda dajmtårta.

Detta behövs
Botten
1 dl sötmandel
3 äggvitor
1 dl socker

kräm
1 dubbel-dajm
3 äggulor
3 msk florsocker
3 dl vispgrädde

Börja med botten
Värm ugnen till 175 g
Rita en cirkel på 24 cm i diameter på ett bakplåtspapper. Lägg papperet på en bakplåt
Hacka mandeln
vispa vitorna till skum
tillsätt hälften av sockret och vispa riktigt styvt
Vänd försiktigt ned resten av sockret och blanda ner mandeln
bred ut smeten i cirkeln på bakplåtspappret
grädda i mitten på ugnen 30 min ca
låt bottnen kallna innan den lossas försiktigt

Dajmkrämen
Grovhacka dajmen.
Blanda äggulor och socker.
Vispa grädden
 Rör ner gulorna och nästan all dajm i grädden.
Bred krämen på bottnen och strö över resten av dajmen
frys tårtan
servera helst tårtan nätt och jämnt tinad
låt den stå i kylen ca 45 min eller i rumstemeperatur ca 15 minuter
Servera gärna frukt eller bär till. t ex vindruvor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar