En period fanns krossad dajm med i var och vartannat recept...som i denna goda dajmtårta.
Detta behövs
Botten
1 dl sötmandel
3 äggvitor
1 dl socker
kräm
1 dubbel-dajm
3 äggulor
3 msk florsocker
3 dl vispgrädde
Börja med botten
Värm ugnen till 175 g
Rita en cirkel på 24 cm i diameter på ett bakplåtspapper. Lägg papperet på en bakplåt
Hacka mandeln
vispa vitorna till skum
tillsätt hälften av sockret och vispa riktigt styvt
Vänd försiktigt ned resten av sockret och blanda ner mandeln
bred ut smeten i cirkeln på bakplåtspappret
grädda i mitten på ugnen 30 min ca
låt bottnen kallna innan den lossas försiktigt
Dajmkrämen
Grovhacka dajmen.
Blanda äggulor och socker.
Vispa grädden
Rör ner gulorna och nästan all dajm i grädden.
Bred krämen på bottnen och strö över resten av dajmen
frys tårtan
servera helst tårtan nätt och jämnt tinad
låt den stå i kylen ca 45 min eller i rumstemeperatur ca 15 minuter
Servera gärna frukt eller bär till. t ex vindruvor
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar