Chicken Satay
6 kycklingfiléer
2 charlottenlökar
1-2 vitlöksklyftor
1 dl soja
2 tsk brun farin eller råsocker
Gör så här
- Skär fileerna i 1 cm stora bitar
- skala och hacka lök och vitlök
- blanda lök, soja och socker i en skål
- lägg kycklingbitarna i skålen och rör om väl
- låt stå minst en timme
- lägg 10-12 träspett i blöt en halvtimme
- trä på kycklingbitarna på spetten
- grillas 4-5 minuter
- servera med ris och varm jordnötssås
2 vitlöksklyftor
1 msk soja
2 tsk chilipulver
1/2 tsk ingefära
1/2 tsk spiskummin
1/2 tsk koriander
2 krm sambal oelek
2 msk brun farin
1 tsk salt
200 g jordnötssmör
2 msk pressad lime eller citron
3 dl vatten
Gör så här
- Skala och finhacka vitlöken
- hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull och fräs vitlöken samt alla torra kryddor ca 1 minut under omrörning
- blanda ner alla övriga ingredienser
- koka upp och sjud tills såsen tjocknar ca 3-4 minuter Rör om då och då
- späd eventuellt med mer vatten vid uppvärmningen
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar