lördag 11 oktober 2014

Gammeldags mosspudding

Mosspudding har tradition långt tillbaka i tiden. Njut den med mixade hallon

Detta behövs för 2 portioner
2 gelatinblad
0,5 dl sötmandel
1 bittermandel
1 dl mjölk
1 ägg
5 tsk socker
2 dl vispgrädde

Tillbehör
1 paket djupfrysta hallon (eller sylt)

Gör så här

  • Lägg gelatinbladen i kallt vatten så att de mjuknar
  • skålla mandeln, skala och mal dem
  • blanda mandeln med mjölk, ägg och socker i enkastrull och sjud under vispning tills smeten tjocknar
  • Rör ner de urkramade gelatinbladen
  • Låt krämen svalna
  • Vispa grädden och rör i smeten
  • Häll allt i en vattensköljd form
  • Låt stå ett par timmar i kylen
  • Stälp upp på ett serveringsfat och garnera med de mixade hallonen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar