lördag 11 oktober 2014

Chokladmoussetårta

Nu är jag inne på mina chokladmousserecept från 90-talet...här kommer det första  som är en smaskig mycket lättgjord chokladmoussetårta

Detta behövs
1 tredelad färdig tårtbotten
1 påse chokladmoussepulver
pepparmintsarom
2-3 dl vispgrädde
riven blockchoklad

Gör så här
  • Rör ut chokladmoussepulvret med mjölk enligt anvisningen å förpackningen
  • Häll upp lite mintarom på en tesked och droppa i 5-6 droppar i smeten
  • Lägg en tårtbotten i en form med löstagbar kant
  • Fyll på med hälften av moussen
  • lägg på nästa botten
  • fyll på med redterande mousse
  • lägg på takbotten
  • Frys tårtan i 4 timmar (eller mer) (blir den helt fryst ska den stå i kylskåp minst 1 timme innan servering)
  • Lägg över på ett tårtfat
  • Vispa grädde och skeda upp på tårtan
  • Strö riven choklad över tårtan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar