lördag 11 oktober 2014

Maräng och dajmtårta med jordgubbar

Jorå...en marängtårta till...och med dajm igen...väldigt lättgjord då vi utgår från färdigköpa marängbottnar.

Detta behövs
3 marängbottnar
2 stora mogna bananer
2 kakor dajm á 28 g
3 dl vispgrädde
färska jordgubbar

Chokladsås
1 dl kakao
1 dl socker
1/2 krm salt
1 dl vatten

Gör så här
  • Börja med chokladsåsen eftersom den ska kallna. Mät upp socker, kakao och salt i en kastrull och tillsätt vattnet, hälften i taget och rör om så att allt blandas.Koka upp under omrörning och koka såsen tills den blir tjock, blank och slät ca 5-10 min. Låt kallna
  • skiva bananerna, hacka dajmen, vispa grädden
  • varva banan, dajm och grädde mellan marängbottnarna
  • bred grädde på den översta bottnen ocj lägg på rikligt med halverade jordgubbar
  • Ringla kall chokladsås över tårtan strax innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar