lördag 11 oktober 2014

En oväntad paj ur (Anna Bergenströms kokböcker)

Är det en paj jag alltid återkommer till så är det "en oväntad paj", ett recept ur Anna Bergenströms kokbok Annas Mat. Den är så vansinnigt god, med härlig svampsmak och knaprig att tugga på pga valnötterna.

Gör så här (ungefär)

Pajdeg
3 dl vetemjöl
1 krm salt
150 g margarin
2 msk iskallt vatten

  • Blanda mjöl, salt och tärnat margarin och kör i matberedare tills det ser smuligt ut. Tillsätt vattnet och låt massan formas till en boll.
  • Låt vila i kylen minst 1 timme
  • Tryck ut degen i en pajform
  • Förgrädda 15 minuter i 200 g ugn
Fyllning
Torkade trattkantareller efter smak
Några broccolibuketter
1,5+1,5 dl riven ost
Hackade valnötter efter behag
3 ägg
3 dl mjölk
salt och svartpeppar
oliver
  • Blötlägg svampen 30 minuter
  • koka broccolin i lättsaltat vatten några minuter och häll sedan på iskallt vatten för att behålla den fina gröna färgen
  • Lägg 1,5 dl riven ost i pajskalet
  • lägg på broccoli, svamp och valnötter
  • Vispa ihop ägg och mjölk och restrande ost samt salt och peppar och häll i pajskalet
  • Garnera med oliver
  • Grädda 30-40 minuter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar