Detta behövs
75 g smör
1 ägg
1,5 dl socker
3/4 dl mjölk
2 dl vetemjöl
1,5 msk kakao
1/2 msk bakpulver
1/2 msk vanillinsocker
Chokladkräm
50 g smör
1 dl grädde
2 msk socker
1 tsk vetemjöl
1 tsk kakao
Gör så här
- Smält smöret i en kastrull
- vispa ägg och socker pösigt
- rör ner smöret och mjölken
- blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker
- vänd försiktigt ned i smeten
- Bred ut i bakpappersklädd form (långpanna)
- grädda i 225 g i 10 - 15 min
- stjälp upp kakan och dra av pappret
- låt svalna
- gör krämen genom att smälta smöret i en kastrull
- tillsätt grädde, socker, mjöl o kakao
- koka krämen caa 5 minuter tills den tjocknar
- bred över kakan
- strö över kokosflingor
- skär i fyrkantiga bitar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar