lördag 11 oktober 2014

Ugnsbakad torskrygg med bacon och salvia

Det här är riktigt god festmat. Det ska vara en Madeirasås till. Det fixas enkelt i detta recept med hjälp av pås-sås. Servera med svarta puy- och belugalinser plus ett gott rödvin, kanske en sval beaujolais enligt receptmakaren. (Receptet från tidningen Tara)

Detta behövs till 4 pers

4 bitar fin torskrygg (finns utmärkt fryst i bit)
8 palsternackor
1/2 paket bacon
en kruka färsk salvia
en påse madeirasås
salt peppar olivolja

Gör så här
  • sätt ugnen på 200 g
  • skrubba och skär palsternackorna i stavar, behåll gärna skalet.
  • pensla med olivolja och baka i en ugnsfast form i 15 minuter
  • lägg sedan stavarna på fisken, även den penslad med olivolja samt saltad.
  • baka allt i 10 minuter ytterligare
  • vispa under tiden ihop madeirasåsen och knaperstek baconet.
  • Lår baconet rinna av på hushållspapper
  • stek salvian ocj låt även den vila på hushållspapper
  • Servera med de knaperstekta baconskivorna och salvian ovanpå torsken och palsternacka med sås bredvid. MUMSMUMS

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar