Gott vin till är det vita sydafrikanska Simansig Chardonnay nr 2032 eller det röda vinet Vigneé, en pinot noir från Frankrike
1 majskyckling
rivet skal och saft av 1 citron
2 dl blandade, hackade örter tex timjan, salvia och persilja
salt och peppar
1 savojkålhuvud
2 vitlöksklyftor
2 morötter
2-3 msk rapsolja till stekningen
1 msk hackad färsk timjan
2 dl grädde
1 tsk vitvinsvinäger
Gör så här
- Dela kycklingen i 4 delar
- Blanda citronskal med hackade örterna
- lossa skinnet försiktigt från kycklingen men låt det stta fast i kanterna
- stoppa in kryddblandningen under skinnet
- pressa citronsaft över kycklingen
- salta och peppra
- stek kyckolingen i 200 g i 40 min, köttsaften ska vara klar, ej rosa
- Ta bort de yttersta bladen på kålhuvudet. Dela det sedan på mitten och skär i tunna strimlor. Koka dessa i lättsaltat vatten i 2 minuter. Häll av vattnet
- Fräs kålen med tunt skivad vitlök och skivade morötter i olja några minuter under omrörning
- Tillsätt timjan och grädde och låt koka 3-5 minuter
- Smaka av med salt, peppar och ev lite vitvinsvinäger
- Servera kålen till kycklingen
- Dekorera eventuellt med citron och lte färsk timjan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar