lördag 11 oktober 2014

Örtfylld majskyckling med krispig savojkål

Det här behövs till 4 personer

Gott vin till är det vita sydafrikanska Simansig Chardonnay nr 2032 eller det röda vinet Vigneé, en pinot noir från Frankrike

1 majskyckling
rivet skal och saft av 1 citron
2 dl blandade, hackade örter tex timjan, salvia och persilja
salt och peppar
1 savojkålhuvud
2 vitlöksklyftor
2 morötter
2-3 msk rapsolja till stekningen
1 msk hackad färsk timjan
2 dl grädde
1 tsk vitvinsvinäger

Gör så här

  • Dela kycklingen i 4 delar
  • Blanda citronskal med hackade örterna
  • lossa skinnet försiktigt från kycklingen men låt det stta fast i kanterna
  • stoppa in kryddblandningen under skinnet
  • pressa citronsaft över kycklingen
  • salta och peppra
  • stek kyckolingen i 200 g i 40 min, köttsaften ska vara klar, ej rosa
  • Ta bort de yttersta bladen på kålhuvudet. Dela det sedan på mitten och skär i tunna strimlor. Koka dessa i lättsaltat vatten i 2 minuter. Häll av vattnet
  • Fräs kålen med tunt skivad vitlök och skivade morötter i olja några minuter under omrörning
  • Tillsätt timjan och grädde och låt koka 3-5 minuter
  • Smaka av med salt, peppar och ev lite vitvinsvinäger
  • Servera kålen till kycklingen
  • Dekorera eventuellt med citron och lte färsk timjan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar